Ce spun culorile despre tine! Alege culoarea potrivita pentru tinuta de revelion

Rochii de searaSfârşitul anului se apropie cu paşi repezi şi nu te-ai decis încă asupra culorii pe care o să aibă ţinuta ta în seara de Anul Nou. Este perioada în care ne dorim să arătăm cel mai bine, pentru că avem de onorat destul de multe petreceri. Din acest motiv este foarte important felul în care ne îmbrăcăm şi ce culori alegem să purtăm.

 

Culoarea este un element important al vieţii noastre. S-a constatat că, modul în care ne îmbrăcăm şi felul în care combinăm culorile, demonstrează starea noastră de spirit şi oferă în acelaşi timp indicii asupra personalităţii noastre. Fiecare dintre noi avem anumite culori preferate, dar fiecare culoare în parte potenţează un anume tip de personalitate. Îţi prezentăm în continuare semnificaţiile psihologice ale culorilor, pentru ca în funcţie de acestea să vă puteţi ghida în alegerea ţinutelor de sărbători.


Alb

Non-culoarea alb semnifică linişte, inocenţă, virtute, castitate, împăcare, răceală. Este o culoare obositoare prin strălucirea ce prezintă, datorită capacităţii de reflexie totală a luminii. Cei care poartă acesta culoare sunt de obicei persoane expansive, suave, puritane.

Albastru

Culoarea albastru este o culoare rece odihnitoare şi liniştitoare, îndeamnă la calm şi reverie, predispoziţie la concentrare şi linişte interioară. În exces conduce la depresie; seriozitate, tendinţa de evocare, spaţialitate, îngăduinţă, pace, dor, nostalgie. Favorizează dezvoltarea proceselor de inhibiţie şi de încetinire a ritmului activităţii; senzaţie de depărtare în spaţiu, distanţă, infinit şi meditaţie. Persoanele care preferă acestă culoare sunt persoane concentrice, pasive, senzitive, perceptive, unificative, dar în acelaşi timp sunt liniştite şi afectuoase.

Galben

Galben este o culoare caldă şi dinamică. Efectele pe care le poate avea asupra persoanelor care preferă această culoare sunt căldură, intimitate, satisfacţie, admiraţie, înviorare. Galbenul stimulează şi întreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de mobilizare şi concentrare a atenţiei, predispune la comunicativitate.

Privită mult timp, culoarea galbenă dă senzaţia de oboseală, dar în tonuri palide este suportabilă. Este o culoare care exprimă spontaneitate, aspiraţie, originalitate, veselie. Este specifică persoanelor active, proiective, expansive, investigative şi cu un nivel ridicat de aspiraţie.

Gri

Persoanele care preferă culoarea gri sunt de obicei melancolice. Gri semnifică tristeţe, plictiseală. Este caracteristica persoanelor deprimate, închise, cu tendinţe de izolare, cu stare de amărăciune.

Rochii de ocazii specialeVerde

Culoare rece, plăcută, odihnitoare, liniştitoare şi calmantă; lasă impresia de prospeţime; facilitează deconectarea nervoasă şi creează o senzaţie de depărtare în spaţiu. Semnifică renaştere, concentrare, siguranţă, îndrăzneală, abstinenţă, autoevaluare, persistenţă.
Persoanele care poartă acestă culoare sunt caracterizate a fi pasive, defensive, autonome, reţinute, posesive, imuabile.

Roşu

Roşu este o culoare foarte caldă, stimulator general, excită, irită, provoacă, incită la acţiune, îndeosebi în plan psihomotor, stimulator intelectual, neliniştitor, senzaţie de apropiere în spaţiu, excitare, aprindere, însufleţire, activare, mobilizare, facilitează asociaţiile mintale de idei.

Specifică persoanelor active, excentrice, active, autonome, dominatoare, erotice, competitive. Adjudecată culoarea sărbătorilor de iarnă, roşu este culoarea cea mai aducătoare de noroc. Este bine porţi roşu în seara de Anul Nou, dacă vrei să ai noroc tot anul.

Portocaliu

Culoarea portocaliu emană optimism, veselie, este o culoare caldă, un stimulator emotiv, dă o senzaţie de apropiere puternică, este o culoare mult mai activă decât galbenul; impresie de sănătate şi optimism; în cantităţi şi pe suprafeţe mari pare dulceag şi iritant. Se caracterizează ca „forţa voinţei”, este specifică tipului activ, excentric, ofensiv- agresiv, autonom, locomotor, competitv, operativ, exprimă dorinţă, excitabilitate, dominanţă, erotism.

Violet

Violet este o culoare rece, neliniştitoare şi descurajatoare; stimulează, are efect contradictoriu: în acelaşi timp atracţie şi îndepărtare, optimism şi nostalgie, senzaţie de apropiere foarte mare în spaţiu, o culoare ce dă o senzaţie de gravitate. Rezultatul amestecului dintre roşu şi albastru, simbolizează pasiunea care se stinge. Este o culoare a independenţei personale. Persoanele care poartă acestă culoare sunt melancolice, triste şi singure.

Negru

Non-culoarea negru semnifică reţinere, nelinişte, depresie, introversie, înduioşare, impresie de adâncime, plinătate şi greutate. Negru semnifică misterul, iar dacă nu faci parte din categoria persoanelor superstiţioase poţi opta pentru o ţinută neagră în seara de Revelion.

Rochii de Ocazie

Culorile au putere de influenţare asupra stării fiziologice a organismului, proceselor psihice şi stării noastre afective, lucru dovedit printr-o serie de cercetări ştiinţifice. O culoare este cu atât mai caldă cu cât se apropie mai mult de roşu, şi cu atât mai rece cu cât este mai dominant albastrul.

Culorile închise induc stări depresive, descurajante, cele prea vii sunt obositoare, iar culorile deschise înveselesc. Tot culoarea este cea care ne face bucuroşi, deschişi, comunicativi, sociabili sau, dimpotrivă, tăcuţi, interiorizaţi, meditativi.

Indiferent ce spun studiile un lucru este cert, culorile fac parte din viaţa noastră de zi cu zi. Inevitabil fiecare dintre noi are cel puţin o culoare preferată. Să nu uităm de tendinţele marilor creatori de modă care nu cred că se gândesc la superstiţii atunci când decid culoarea sezonului!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Iti plac rochiile prezentate pe site? Ti-ai cumparat un produs si ai fost incantata de el sau nu a fost conform cu dorintele tale? Lasa un comentariu si spune-ti parerea pentru a sti la ce sa se astepte viitoarele cumparatoare.

DeClub.ro